Afscheidsideeën

Hoe beter de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost naasten eruit putten.
Met teksten, muziek, beelden en rituelen maakt u elke uitvaart uniek: groot of klein, traditioneel of eigenzinnig. Ontdek hoe u met verschillende ingrediënten een afscheid kunt samenstellen dat helemaal persoonlijk is.

Wist u bijvoorbeeld dat in plaats van klassiek gekoeld opbaren ook lichte balseming mogelijk is? Of dat uitvaartvervoer ook per koets of bakfiets kan? En wat dacht u van een bloemstuk met groenten en planten uit eigen tuin?

Begraven of cremeren

Veel mensen hebben een voorkeur voor begraven of cremeren. Weet u al wat uw voorkeur heeft? We zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Lees meer

Uitvaartkist

Wilt u een eenvoudige kist? Of kiest u voor een speciaal design, zoals een zeemanskist?

Lees meer

Opbaren en lichte balseming

Opbaren kan zowel thuis als in het uitvaartcentrum. Wij spreken met u af wanneer we de overledene ophalen voor verzorging of eventueel lichte balseming. Wilt u dit zo snel mogelijk of wilt u eerst nog familie inlichten? Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Lees meer

Drukwerk

Rouwkaarten en gedachtenisprentjes en dankbetuigingen hebben wij in allerlei stijlen, voor elk wat wils. Ook helpen wij u graag met het opstellen met een rouwadvertentie.

Lees meer

Vervoer

Veel mensen denken bij rouwauto’s aan donkere, geblindeerde auto’s met zwarte vlaggetjes. Maar er is veel meer mogelijk. En wist u dat de route niet direct naar de plaats van de uitvaart hoeft te gaan? U kunt ook een route kiezen die langs plaatsen gaat die een rol speelden in het leven van de overledene.

Lees meer

Muziek en beeld

Een uitvaart wordt persoonlijk met de favoriete muziek van de overledene en mooie foto’s of filmpjes. Wilt u live muziek, zoals een band of harmonie? Ook dat is mogelijk. In vrijwel alle aula’s van de uitvaartcentra en crematoria hangen beeldschermen en staan laptops voor het tonen van presentaties.

Lees meer

Bloemen

Met bloemen kunt u eindeloos variëren. Zelfs de sfeer van een uitvaart is ermee te beïnvloeden. Witte bloemstukken geven bijvoorbeeld een hele andere uitstraling dan bonte boeketten.

Lees meer

Rituelen en gebruiken

Iedere religie heeft eigen rituelen en tradities rondom een uitvaart. Bijvoorbeeld bij de verzorging, het begraven of cremeren van de overledene.

Lees meer

Horeca

Myosotis heeft sfeervolle ruimtes om na afloop van de afscheidsdienst met familie en vrienden na te praten.

Lees meer