Bloemen

bloemen

 

Met bloemen kunt u eindeloos variëren. Zelfs de sfeer van een uitvaart is ermee te beïnvloeden. Witte bloemstukken geven bijvoorbeeld een hele andere uitstraling dan bonte boeketten.

Een rouwboeket wordt heel persoonlijk door bijvoorbeeld zelf een boeket samen te stellen met bloemen en planten uit de eigen tuin. Of door een voorwerp erin te verwerken dat de overledene typeert. Zo heeft de familie van een overleden timmerman ooit een boeket laten maken met een hamer en schroevendraaier erin.
Wilt u een bepaald soort bloemen? Of bloemen in een bepaalde kleur? Vermeld dit dan in de rouwkaart, zodat iedereen die een boeket of krans wil laten maken hier rekening mee kan houden.

Bewaren

U hoeft de bloemen niet op de begraafplaats of bij het crematorium achter te laten. U kunt ze mee naar huis nemen of bijvoorbeeld weggeven. Sommige families maken een boeket van bloemen uit alle bloemstukken. En wie echt een blijvende herinnering wil, kan een bloemstuk laten prepareren om het te bewaren. Ook kunt u de linten mee naar huis nemen als aandenken.