Muziek en beeld

piano 2piano

 

 

 

 

 

Een uitvaart wordt persoonlijk met de favoriete muziek van de overledene en mooie foto’s of filmpjes. Wilt u live muziek, zoals een band of harmonie? Ook dat is mogelijk. In vrijwel alle aula’s van de uitvaartcentra en crematoria hangen beeldschermen en staan laptops voor het tonen van presentaties.

Muziek

Muzieksmaak is erg persoonsgebonden. Daarom vinden mensen muziek tijdens een uitvaart erg belangrijk. Het zegt namelijk iets over de persoon die is overleden. Hoe hij of zij was en waar hij of zij van hield. We zien en horen diverse muziekgenres voorbij komen, van opera, popmuziek en hiphop tot klassieke muziek, blokfluitmuziek en hardrock. Vindt u het moeilijk om uitvaartmuziek uit te kiezen? Doe inspiratie op met de uitvaartmuziek top-50.

Wij hebben al veel bijzondere momenten meegemaakt. Een kleinkind dat zingt voor opa, bijvoorbeeld. Of de complete schutterij die een overleden lid een muzikale groet brengt. Er zijn eindeloze mogelijkheden. In veel van onze uitvaartcentra staat bovendien een piano in de afscheidsruimte. Houd er rekening mee dat er bij een uitvaartplechtigheid in een kerk regels zijn waaraan muziek moet voldoen.

Beeld

Beelden geven een extra dimensie aan een afscheid. Het maakt een uitvaart echt persoonlijk. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie met foto’s van de overledene of dat ene filmpje van afgelopen kerst.

In steeds meer uitvaartcentra is het mogelijk om de uitvaart op te nemen op dvd of meteen uit te zenden. Mensen die niet kunnen komen, bijvoorbeeld familie in het buitenland, kunnen er op die manier toch bij zijn.