Opbaren en lichte balseming

Verzorging-balseming

 

Opbaren kan zowel thuis als in het uitvaartcentrum. Wij spreken met u af wanneer we de overledene ophalen voor verzorging of eventueel lichte balseming. Wilt u dit zo snel mogelijk of wilt u eerst nog familie inlichten? Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Thuis opbaren

Het is natuurlijk heel persoonlijk om thuis afscheid te nemen van een dierbare. Een vertrouwde omgeving kan dan ook helpen in het rouwproces. De overledene kan op zijn of haar bed of in een kist worden opgebaard. Houdt u er wel rekening mee dat de overledene thuis vaak wordt opgebaard op een koelplaat. Deze maakt geluid en ook voelt de overledene koud aan. Kiest u voor lichte balseming, dan is koeling meestal niet nodig.

Opbaren in een uitvaartcentrum

Overbrengen en verzorgen

Wilt u dat de overledene ergens anders wordt opgebaard? Dan brengen we de overledene naar het uitvaartcentrum. Vóór het opbaren wassen, kleden en verzorgen we de overledene. U bepaalt zelf of u de verzorging aan onze medewerkers overlaat, mee wilt kijken of zelf meehelpt.

Rouwkamers

Onze familiekamers bestaan uit een familiegedeelte dat u kunt aankleden met persoonlijke spullen en een afgeschermd gedeelte waar de overledene ligt opgebaard. Zo kunnen ook naasten die de overledene liever niet zien, deelnemen aan het rouwbezoek. In het familiegedeelte staat koffie en thee en kunt u muziek draaien. Ook is er een gastvrouw aanwezig om gasten op te vangen en eventuele vragen te beantwoorden.

Lichte balseming

Met lichte balseming (thanatopraxie), kunnen overledenen langer opgebaard worden dan bij een normale opbaring. Dankzij lichte balseming blijft de overledene er mooier en natuurlijker uitzien. Bovendien voelt hij of zij niet meer zo koud aan. Ook worden tekenen van een eventuele ziekte minder en is een koelinstallatie meestal niet nodig. Dit kan bijdragen aan het maken van mooie herinneringen. Lichte balseming helpt nabestaanden bij het behouden van mooie herinneringen aan een overleden dierbare. En dat is iets wat wij van Myosotis belangrijk vinden.