Gesprek met de uitvaartverzorger

urn klein 033

 

 

 

 

Nadat u een overlijden bij Myosotis heeft gemeld, maken wij een afspraak met u om  de uitvaart te bespreken. wij regelen direct voor u  dat de overledene opgebaard wordt.

 Het gesprek
Wanneer

Sommige families vinden het fijn om de afspraak zo snel mogelijk in te plannen. Anderen laten er liever een dag overheen gaan om de eerste schok van het overlijden te verwerken of om andere naasten over te laten komen. Het gesprek kan bij u thuis of bij Myosotis plaatsvinden.

Tijdsduur

Tijdens het gesprek met de uitvaartverzorger moeten allerlei keuzes gemaakt worden. Een gesprek duurt dan ook gemiddeld 2,5 uur en dat kan best zwaar zijn. Daarom vinden veel mensen het fijn om dit gesprek met een paar familieleden of vrienden samen te doen. Neem gerust de tijd om het een en ander te overdenken, veel keuzes hoeft u niet direct te maken. We vervolgen het gesprek dan op een later tijdstip.

Het regelen van een uitvaart
Keuzes na een overlijden

Als de overledene zijn of haar wensen heeft vastgelegd bij Myosotis, leggen we deze wensen aan het begin van het gesprek aan u voor. Vervolgens bespreken we uw wensen voor het opbaren en de verzorging van de overledene. U vertelt ons wanneer en waar u de afscheidsbijeenkomst, de crematie of begrafenis en het rouwbezoek wilt laten plaatsvinden. Kiest u voor een begrafenis? Dan kiest u zelf een begraafplaats uit. Wij stemmen met de betreffende instanties af wat mogelijk is.

Keuzes voor het afscheid

Wij helpen u graag met het uitkiezen van bloemen, drukwerk en een kist. Wij bespreken samen met u de mogelijkheden om een persoonlijk afscheid samen te stellen. Bijvoorbeeld door het gebruik van teksten, muziek, beelden en rituelen. Een afscheid dat past bij de overledenen en uniek is voor de overledene en nabestaanden. Wij spreken ook met u af welke zorgen u aan ons wilt overlaten en wat u liever zelf doet.

Transparant over verwachte kosten

Wij geven u direct een beeld van de kosten van de uitvaart. Was de overledene verzekerd? Dan laten we zien of u extra kosten kunt verwachten op basis van de besproken wensen. Ten slotte zetten we alle wensen en afspraken voor u op papier. Dit is in de dagen erna een handig houvast voor u.